Sari la conținut

Încă o zi de proteste după alegerea lui D. Trump. Mii de oameni sunt în stradă

Un nou protest împotriva preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump. Mii de oameni participă la "Marşul Iubirii" în semn de solidaritate cu toţi cei care au fost jigniţi de mesajele excentricului miliardar, fie că vorbim de musulmani, femei, mexicani, minorităţi sexuale.

Vorbim deja de a treia zi de proteste peste Ocean.

Manifestaţiile anti Donald Trump au început imediat ce a fost anunţat rezultatul alegerilor.

Sunt oameni care nu vor să se împace cu ideea ca magnatul le va fi preşedinte pentru următorii patru ani. Ei spun că nu îi reprezintă şi îi reproşează discursul rasist, sexist şi incitările la violenţă din timpul campaniei electorală.

Oamenii au ieşit în stradă şi noaptea trecută. Deşi au fost mai puţin în stradă, au fost la fel de violenţi. Poliţia din statul Oregon a caracterizat mişcarea de stradă drept o revoltă.

Vitrine sparte, maşini vandalizate şi gaze lacrimogene. Aşa au arătat ieri noapte protestele din statul Oregon, unde mii de oameni au contestat în stradă victoria lui Donald Trump. Manifestanţii au aruncat cu pietre în poliţişti, iar aceştia au ripostat cu grenade asurzitoare.

Proteste au fost şi în California, în special în oraşul Oakland, unde sute de oameni au blocat o autostradă.

Iar în New York, Turnul Trump, care a servit şi ca sediu de campanie pentru candidatul republican, a devenit din nou locul unde s-au adunat oponenţii preşedintelui ales.

Turnul Trump, unde locuieşte noul preşedinte-ales al Statelor Unite, a devenit una dintre cele mai bine păzite clădiri din America, după victoria candidatului republican.

La intrarea în turnul în care îşi au biroul mii de oameni au fost montate garduri de securitate iar camioane pline cu nisip au fost parcate pe post de baricade. Mai mult, spaţiul aerian de deasupra clădirii a fost restrictionat. Măsurile de securitate vor fi valabile până în ianuarie 2017, când Donald Trump se va muta la Casa Albă.