Sari la conținut

Reacția lui Putin, după alegerea lui Trump

Președintele rus Vladimir Putin i-a trimis un mesaj lui Donald Trump, imediat ce a fost ales președinte al Statelor Unite.

President Obama Attends Annual UN General Assembly

FOTO: Gulliver/Getty Images

În telegrama trimisă, liderul de la Kremlin i-a spus lui Donald Trump că dialogul dintre Moscova și Washington va fi în interesul ambelor țări, anunță RIA Novosti.

„Vladimir Putin și-a exprimat speranța că cele două părți vor conlucra pentru restabilirea relațiilor ruso-americane, în prezent aflate în criză, și de asemenea pentru rezolvarea unor chestiuni internaționale urgente și pentru căutarea unor răspunsuri eficiente la provocări la adresa securității globale”, se arată într-un comunicat al Kremlinului. 

Anterior, președintele Dumei de Stat a Federației Ruse (camera inferioară a Parlamentului rus) declara că Moscova speră într-un dialog mai constructiv cu Statele Unite, odată cu alegerea noului președinte, relatează agenția Tass.

Viaceslav Volodin, un colaborator apropiat al lui Vladimir Putin, a mai declarat că Parlamentul va saluta orice pași în această direcție.

În campania electorală, Donald Trump a fost acuzat că îl admiră pe Vladimir Putin și are poziții mult prea îngăduitoare față de Moscova.