Sari la conținut
News Alert

Schimbarea lui D. Trump: De la "Hillary e diavolul", la " Îi datorăm recunoştinţă"

Atât de plină de insulte şi agresivitate a fost campania electorală americană, încât scrutinul a fost numit "alegerile dezbinării". Iar imaginea vrajbei a fost Donald Trump. A reuşit să jignească pe mai toată lumea, şi au fost atât de multe insulte, încât New York Times a avut nevoie de două pagini de ziar ca să le enumere doar pe cele publicate pe Twitter în timpul campaniei! Odată declarat învingător însă, discursul lui s-a schimbat complet. Vedem acum o punere în oglindă: Donald Trump candidatul vs Donald Trump preşedintele ales.

Donald Trump, în 16 iunie 2015: „(Mexicanii, n.r.) aduc droguri, infracţiuni, sunt violatori şi unii dintre ei îmi imaginez că sunt oameni buni”.

Megyn Kelly vs Trump, în august 2015:

- Aţi spus despre femeile care nu vă plac că sunt nişte scroafe grase, căţele, puturoase şi animale dezgustătoare.

- Doar despre Rosie O'Donnell”

Donald Trump, în aprilie 2016: „L-aţi auzit pe Obama ieri? Eşti atât de incompetent! Eşti atât de incompetent ca preşedinte! Eşti atât de incompetent!”

În drumul său spre Casa Albă, Donald Trump a fost mereu în atenţia presei din cauza limbajului neobişnuit de dur şi fără perdea. S-a prezentat drept candidatul antisistem, candidatul altfel care spune lucrurilor pe nume şi care nu mai suportă direcţia în care se îndreaptă ţara. A exploatat şi alimentat astfel furia americanilor care au ajuns să se şi bată pe la mitinguri.

A ameninţat chiar că, dacă va câştiga, o va băga la închisoare pe Hillary Clinton.

Dialog între cei doi în octombrie 2016:

Hillary Clinton: „E foarte bine că cineva cu temperamentul lui Donald Trump nu e responsabil de Justiţia din ţara noastră”

Donald Trump: „Pentru că ai fi la închisoare.”

Odată număraţi electorii şi declarat preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump a venit cu un discurs complet diferit.

Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite: „E momentul ca America să-şi vindece rănile dezbinării. Trebuie să ne înţelegem. Tuturor republicanilor, democraţilor şi independenţilor din această seară le spun că e momentul să venim laolaltă ca un popor unit. E momentul.”

Nu doar că preşedintele ales al Statelor Unite a devenit, peste noapte, foarte împăciuitor. Limbajul i s-a schimbat şi în privinţa lui Hillary Clinton. Aşa vorbea despre contracandidată în campanie...

Donald Trump, în august 2016: „Ea (n.red. Hillary Clinton) este diavolul. El a făcut un pact cu diavolul.”

Donald Trump, în aprilie 2016: „Şi mai e, desigur, făţarnica Hillary. Făţarnica Hillary, oameni buni!”

Dialog între cei doi în noiembrie 2016:

„Hillary Clinton: Ce vrem noi să facem e să...

Donald Trump: Ce femeie afurisită!

Hillary Clinton: ...şi să ne asigurăm că avem resurse suficiente”.

Acum, să îl ascultăm pe preşedintele ales Donald Trump în timp ce vorbeşte despre Hillary Clinton.

Donald Trump, preşedintele ales al Statelor Unite, în 9 noiembrie 2016: „Hillary a muncit foarte mult, a muncit din greu, o lungă perioadă de timp. Îi datorăm o doză foarte mare de recunoştinţă pentru munca sa în serviciul acestei ţări. O spun foarte sincer.”