Cel mai mare premiu din istoria loteriei americane. Un bilet costă doi dolari

Data publicării:
teanc de dolari rasfirat
Teanc de dolari. Foto: GettyImages

Marele premiu al loteriei Mega Millions din Statele Unite a crescut până la valoarea record de 1,6 miliarde de dolari, după ce niciunul dintre jucători nu a ghicit toate cele şase numere extrase vineri, relatează duminică Reuters.

South Korean Economy Boosted As Won Jumps To New High
Foto: GettyImages

Următoarea extragere a loteriei Mega Millions va avea loc marţi.

Numerele norocoase extrase vineri seara au fost: 15, 23, 53, 65, 70 şi 7 (Mega Ball).

„Mega Millions a intrat deja în istorie, însă este cu adevărat uimitor că premiul cel mare a atins acum un record mondial”, a declarat într-un comunicat Gordon Medenica, directorul Mega Millions Group.

Mega Millions este coordonată de Asociaţia Multistatală a Loteriilor, alături de alte jocuri de loterie printre care se numără şi Powerball.

Sâmbătă a fost organizată extragerea pentru marele premiu al loteriei Powerball, cu o valoare estimată de 470 de milioane de dolari. Numerele câştigătoare au fost: 16, 54, 57, 62, 69 şi 23 (Powerball).

În urma extragerii Powerball nu a existat niciun câştigător al jackpot-ului, iar valoarea cumulată a acestuia este în prezent estimată la 620 de milioane de dolari, potrivit informaţiilor publicate duminică dimineaţă pe site-ul loteriei.

Următoarea extragere la loteria Powerball va avea loc miercuri.

Jackpot-urile celor două loterii au crescut recent în urma modificării regulamentului care a redus şansele de câştig. Cotele Mega Millions au fost reduse în urmă cu un an la 1 din 303 milioane de la 1 din 259 de milioane pentru a se genera premii mai mari.

Dacă un jucător ghiceşte toate cele şase numere extrase poate opta pentru plata imediată în numerar, în valoare totală de 904 milioane de dolari, sau poate primi premiul de 1,6 miliarde de dolari, eşalonat pe o perioadă de 29 de ani.

Actualul jackpot doboară recordul înregistrat anterior, în valoare de 1,586 miliarde de dolari, stabilit la loteria Powerball în 2016, a confirmat Seth Elkin, purtător de cuvânt al Mega Millions.

O loterie spaniolă numită El Gordo generează premii ce le depăşesc de obicei pe cele de la Mega Millions sau Powerball, însă sumele sunt împărţite între mai mulţi sunt câştigători, neexistând un jackpot unic care să se apropie de valoarea cumulată la Mega Millions, a explicat Elkin.

Ultima oară când a fost acordat potul cel mare la loteria Mega Millions a fost la 24 iulie, când un grup format din unsprezece persoane din comitatul Santa Clara, California, a câştigat valoarea cumulată de 543 de milioane de dolari.

Un bilet la loterie costă doi dolari şi poate fi achiziţionat de la chioşcuri, supermarketuri şi benzinării din patruzeci şi patru de state americane, Districtul Columbia şi Insulele Virgine Americane. Unele state permit cumpărarea biletelor online, însă interzic achiziţionarea acestora de către persoane din afara statului respectiv sau de cetăţeni străini, a menţionat Elkin, citat de Reuters.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri