Cocaină găsită în birourile de la Casa Albă. Descoperirea a fost făcută în Aripa de Vest, unde se află Biroul Oval

Data publicării:
casa alba
Casa Alba, imagine de ansamblu. FOTO: Getty Images

O pulbere albă găsită în incinta Casei Albe duminică seara, descoperire care a dus la închiderea temporară a unei părţi a complexului prezidenţial, a fost identificată de departamentul de pompieri din Washington ca fiind cocaină, relatează Washington Post.

Secret Service a confirmat pentru Reuters că a fost găsit un „obiectt necunoscut”, ceea ce a dus la închiderea unei părţi a Casei Albe, dar pentru alte întrebări a direcţionat către departamentul de pompieri, care a refuzat însă să comenteze.

„Duminică seara, complexul Casei Albe a fost închis preventiv în timp ce ofiţeri din Secret Service Uniformed Division au investigat un obiect necunoscut găsit în zona de lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al Secret Service într-un comunicat citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Obiectul a fost descoperit în Aripa de Vest, a precizat purtătorul de cuvânt. Aripa de Vest este o zonă în care locuieşte preşedintele SUA şi include Biroul Oval, zona de presă, birouri şi spaţii de lucru pentru consilierii şi personalul preşedintelui.

Preşedintele Joe Biden nu se afla la Casa Alba în acel moment. Sute de oameni lucrează sau vin prin Aripa de Vest a Casei Albe în mod constant.

„Departamentul de Pompieri DC a fost chemat să evalueze şi a stabilit rapid că elementul nu era periculos”, a indicat Secret Service. Potrivit purtătorului de cuvânt are loc o anchetă asupra modului în care a ajuns substanţa la Casa Albă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri