Sari la conținut

Doi militari ai forțelor speciale americane, ucişi în Afganistan

Doi militari americani şi-au pierdut viaţa joi, în timp ce desfăşurau o operaţiune comună SUA-Afganistan, în districtul Achin din provincial Nangarhar, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, citat de CNN.

US Special Forces And ANA Hunt Anti-coalition Forces

Foto: Guliver/GettyImages

Operaţiunea viza ISIS-K, afialiatul organizaţiei teroriste din Afganistan.

Un oficial american a declarat pentru CNN, sub acoperirea anonimatului, că cei doi erau membri ai forţelor speciale. Potrivit aceleiaşi surse, un al treilea militar a fost rănit într-un schimb de focuri de armă, dar viaţa sa nu este în pericol.

Districtul Achin este principal bază de operaţiuni pentru mişcarea ISIS-K şi a fost scena mai multor misiune comune SUA-Afganistan. Statele Unite au lansat în zonă una dintre cele mai puternice bombe ale sale, MOAB (Mother of All Bombs, Mama tuturor bombelor), omorând aproape 100 de combatanţi islamişti.

Comandantul forţelor americane din Afganistan, generalul John Nicholson, a promis să elimine ISIS-K din Afganistan anul acesta.

Numărul victimelor americane şi ale coaliţiei din Afganistan a scăzut semnificativ după ce Guvernul afgan a preluat responsabilitatea operaţiunilor de luptă, în 2014.

Sursa: News.ro