Donald Trump vrea embargo pe petrolul din Arabia Saudită până ce regele trimite trupe împotriva Statului Islamic

Data publicării:
Donald Trump Getty

Foto: Gulliver/GettyImages

Declaraţia lui Trump a apărut într-un interviu pentru New York Times, în care a fost întrebat dacă ar considera impunerea unui embargo pe petrolul din Orientul Milociu în lipsa susţinerii militare a statelor arabe în lupta împotriva jihadiştilor ISIS. Magnatul american nu a evitat nicio secundă răspunsul.

„Răspunsul este, cel mai probabil, da. Noi protejăm ţări şi pierdem bani pentru a proteja unele state. Printre acestea se numără şi Arabia Saudită, dar şi alte state, după cum ştiţi prea bine. Noi avem... există o listă mare cu toate aceste state. În fiecare dintre acestea pierdem. Pierdem bani peste tot. De fapt, fără noi, Arabia Saudită nu ar exista pentru prea mult timp. Ar fi un eşec catastrofic în lipsa noastră”, a declarat Donald Trump, potrivit News.ro.

Republicanul a insistat că nu este un izolaţionist în politica externă pe care ar promova-o de la Casa Albă, ci mai degrabă crede că America vine înainte de toate.

„Am fost trataţi cu lipsă de respect, insultaţi şi loviţi timp de ani de zile de oameni care se cred mai deştepţi, mai duri şi ageri. Noi am fost o forţă, însă nu una condusă inteligent. Noi am fost ca un huligan prost, am fost minţiţi în mod sistematic”, a precizat Trump.

În acelaşi interviu, Trump a sugerat că NATO este complet ineficient când vine vorba despre combaterea terorismului.

„În acest moment nimeni nu stă cu ochiul pe terorism şi ar trebui să supraveghem situaţia, NATO nu s-a schimbat, nu s-a schimbat pentru a include terorismul”, a declarat magnatul republican.

Favoritul pentru nominalizarea Partidului Republican a fost criticat pentru lipsa de perspectivă în politica externă şi pentru a-şi combate opozanţii şi-a angajat trei noi consilieri militari în echipa de politici internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri