Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger: „Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk
Foto: Profimedia Images

Miliardarul Elon Musk a dezvăluit sâmbătă seară că este prima persoană cu sindromul Asperger care găzduieşte emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC.

În timpul monologului său de deschidere al emisiunii, Musk, CEO excentric şi controversat al Tesla şi SpaceX, s-a referit la sine ca fiind „prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit Saturday Night Live”.

Pe parcursul monologului, Elon Musk a vorbit despre reputaţia sa, de faptul că îi place să râdă de anumite subiecte pe Twitter şi de fascinaţia sa faţă de Dogecoin, o criptomonedă „glumă” care a crescut în valoare după ce a început să o susţină. În cadrul show-ului, acesta s-a referit la Dogecoin ca fiind „o mare agitaţie”, lucru care a determinat ca valoarea acestei criptomonede să scadă semnificativ.

„Celor pe care i-am jignit, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a declarat Elon Musk.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Musk nu este de fapt prima gazdă SNL cu sindromul Asperger: Dan Aykroyd, fostul membru al distribuţiei, a găzduit spectacolul în 2003 şi a discutat în mod deschis despre Asperger, scrie Mediafax.

Conform asociaţiei AutismSociety, sindromul Asperger (cunoscut şi sub numele de Tulburare Asperger) a fost descris pentru prima dată în anii 1940 de medicul pediatru vienez Hans Asperger. Mulţi profesionişti au considerat că sindromul Asperger este pur şi simplu o formă mai uşoară de autism şi au folosit termenul „autism cu funcţionare înaltă” pentru a descrie aceşti indivizi.

Tulburarea Asperger a fost adăugată în Manualul de Diagnostic şi Statistic al tulburărilor mintale (DSM-IV) al Asociaţiei Americane de Psihiatrie, ca o tulburare separată de autism. Cu toate acestea, există încă mulţi profesionişti care consideră tulburarea Asperger o formă mai puţin severă de autism.

Ceea ce distinge tulburarea Asperger de autismul clasic sunt simptomele sale mai puţin severe şi absenţa vorbirii întârziate. Copiii cu tulburare Asperger pot fi afectaţi doar uşor şi au frecvent abilităţi lingvistice şi cognitive bune. Pentru observatorul neantrenat, un copil cu tulburare Asperger poate părea doar un copil tipic care se comportă puţin diferit.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri