Fostul avocat al lui Trump a pledat vinovat pentru că a minţit Congresul asupra contactelor sale cu Rusia

Data publicării:
donald trump
Foto: Guliver/ GettyImages

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a pledat joi vinovat în faţa unei instanţe din Manhattan pentru că a minţit în timpul audierii sale în Congresul SUA cu privire la contactele sale cu Rusia, potrivit mai multor media americane, citate de AFP şi dpa.

President Trump Meets With Members Of Congress In The White House Cabinet Room
Foto: GettyImages

Vizat de o urmărire penală, Cohen a pledat deja vinovat la sfârşitul lunii august în mai multe capete de acuzare şi, după ce s-a distanţat de preşedintele american, cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează suspiciunile de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Cohen a părăsit palatul de justiţie din New York fără să facă vreo declaraţie de presă, după ce a pledat vinovat pentru furnizarea de informaţii false, potrivit imaginilor difuzate de Fox News.

Michael Cohen a recunoscut că la audiere a minţit despre discuţiile asupra unui proiect imobiliar în Rusia. Acest proiect a fost deja menţionat de mai multe mass-media americane şi ar implica conglomeratul lui Donald Trump. El făcuse o declaraţie falsă în faţa unui comitet al Senatului cu privire la planurile de construire a unui hotel Trump Tower la Moscova, conform Fox News.

Cohen a recunoscut că s-a vorbit despre proiectul Trump Tower la Moscova până în august 2017. Anterior, el spusese că tranzacţia a fost oprită în ianuarie 2016.

Aceste noi declaraţii ale fostului avocat prezidenţial reprezintă un element important în ancheta procurorului special, pe care miliardarul republican încearcă aproape zilnic să-l discrediteze, afirmând că nu a avut niciun contact cu ruşii în perioada campaniei sale.

Joi dimineaţă, Trump a întreprins un nou atac via Twitter asupra lui Robert Mueller şi a echipei sale, acuzându-i de cheltuirea banilor contribuabililor în scopuri partizane, fără să poată dovedi ceva.

Paul Manafort, fostul director de campanie al candidatului republican, cu numeroase contacte în Ucraina şi în Rusia, a fost acuzat luni că a minţit FBI după ce acceptase să coopereze cu anchetatorii în schimbul reducerii pedepsei.

Potrivit media americane, Mueller este pe cale să-şi încheie ancheta, după ce va primi răspunsurile în scris de la preşedintele american, pe care le aşteaptă de mai multe luni.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri