Sari la conținut

Împușcături într-o școală din SUA: doi morți

O persoană înarmată a intrat într-o școală primară din San Bernardino, oraș din statul California. Trei elevi și un profesor au fost răniți. Atacatorul a murit.

pistol GettyImages-159548781-2

Actualizare 21:40. Poliția din San Bernardino a anunțat că doi adulți au murit, unul dintre ei fiind cel mai probabil atacatorul, care s-a sinucis. Cea de-a doua persoană ar fi o profesoară.


Martorii spun că au auzit mai multe focuri de armă. Potrivit Poliției, cel puțin patru oameni au fost răniți. Unul dintre aceștia este un cadru didactic.

Din primele informații, se pare că a fost vorba despre un atac urmat de o sinucidere.

Un elicopter a aterizat în apropiere pentru a prelua răniții, doi elevi fiind transportați la spital.

Școala primară North Park se află acum sub asediu.

În decembrie 2015, un alt atac a avut loc în același oraș. 14 au fost uciși și alți 21 au fost răniți de către teroriştii Syed Rizwan Farook şi Tashfeen Malik. Cuplul de militanţi a deschis focul un training a funcţionarilor, care erau colegii de muncă ai lui Farook. Suspecţii în atacul din San Bernardino au fost prinşi şi lichidaţi de poliţie la câteva ore de la comiterea masacrului.

Autorităţile americane au determinat în urma anchetei că cei doi jihadişti au fost inspiraţi de islamismul extremist pentru a comite atacul din San Bernardino. Acesta a fost revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.