MAE rus: Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin în SUA

Data actualizării: Data publicării:
trump putin getty
Foto: Gulliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA şi a afirmat că va fi bucuros să-l primească pe preşedintele rus la Casa Albă, a anunţat vineri RIA Novosti, citând Ministerul de Externe rus, informează Reuters.

trump putin getty
Foto: Guliver/GettyImages

Agenţia de presă rusă îl citează pe ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, potrivit căruia Trump a revenit asupra invitaţiei de mai multe ori în timpul discuţiei telefonice cu Putin. Preşedintele american i-a spus omologului rus că ar fi bucuros să efectueze la rândul său o vizită în Rusia, adaugă RIA Novosti.

Totodată, potrivit RIA Novosti, şeful diplomaţiei ruse a declarat că loviturile aeriene ale SUA în Siria au anulat orice obligaţie morală a Rusiei de a nu furniza aliatului său sirian Bashar al-Assad sisteme antirachetă S-300.

Serghei Lavrov a declarat, de asemenea, că înainte de atacurile aeriene americane asupra unor ţinte din Siria, Rusia le-a transmis oficialilor americani care zone din Siria reprezintă „linii roşii” pentru Moscova, iar acţiunea militară americană nu a depăşit aceste linii.

Totodată, Lavrov şi-a exprimat convingerea că preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele american Donald Trump nu vor permite o confruntare între ţările lor, potrivit RIA Novosti.

În fine, şeful diplomaţiei ruse a mai anunţat că Rusia nu se va oferi să găzduiască o întrevedere între Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un. Trump a declarat că încearcă să aibă o întrevedere cu Kim pentru a disipa tensiunile din Peninsula Coreea. Potrivit lui Serghei Lavrov, o astfel de întrevedere ar diminua riscul unei soluţionări militare a situaţiei din peninsulă.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri