Sari la conținut

Mesajul primarului New York-ului pentru preşedintele ales al SUA

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, l-a prevenit pe Donald Trump că va face „totul pentru a proteja imigranții”. Anunţul a fost făcut în timpul primei întâlniri dintre cei doi, transmite AFP citată de Agerpres.

President-Elect Donald Trump Holds Meetings At His Trump Tower Residence In New York

Foto: Gulliver/GettyImages

Bill de Blasio a declarat, după întâlnirea avută la Trump Tower, în Manhattan, că l-a pus în gardă pe viitorul președinte că „New York, ca multe alte orașe americane, va face tot posibilul pentru a-și proteja locuitorii și a se asigura că familiile nu vor fi separate”.

Donald Trump a promis expulzarea a cel puţin 3 milioane de imigranți clandestini, amintește AFP. „New York este orașul imigranților”, spune Bill de Blasio. Şi a reușit pentru că a fost deschis tuturor. Edilul spune că New York „a fost construit de imigranți, generație după generație. I-am spus (lui Donald Trump—n.r.) că suntem neliniștiți, că vrem să arătăm tuturor new-yorkezilor, inclusiv musulmanilor, că sunt bineveniți și că politicile de excludere ar submina capacitatea noastră de a crea unitate, o dinamică în care fiecare să să se simtă în mod egal membru al comunității, gata să muncească pentru a se proteja unii pe alții, gata să conlucreze cu forțele de ordine pentru binele tuturor”.

Precum Bill de Blasio, primarii altor mari orașe americane, printre care Los Angeles, San Francisco, Chicago, Boston, Philadelphia sau capitala Washington, s-au angajat să-i protejeze pe imigranți.