Misterul gropii care arunca flăcări a fost dezlegat. Ce au descoperit cercetătorii când au analizat solul

Data publicării:
groapa arkansas

Focul apărut într-o groapă misterioasă din Arkansas, în luna septembrie, a fost pus intenționat, au concluzionat autoritățile, care au stabilit că acesta nu a fost rezultatul prăbușirii unui meteorit sau a eliberării de metan și nici lucrarea Diavolului, așa cum s-au temut mai mulți localnici religioși, scrie New York Post.

Autoritățile din Arkansas au luat mai multe mostre din sol pentru a identifica substanțele cu potențial inflamabil care ar fi făcut ca pământul să se aprindă spontan. Focul a izbucnit în groapa de 3,6 metri adâncime și a ars în jur de 40 de minute, în luna septembrie, stârnind rumoare în statul american. Însă autoritățile au concluzionat că, cel mai probabil, este vorba despre o farsă.

Speculațiile inițiale indicau o posibilă scurgere de gaze sau prăbușirea unei bucăți dintr-un meteorit. În mostra de sol analizată au fost descoperite două substanțe inflamabile: toluen și xilen. Însă ambele substanțe se găsesc și în vopselurile sau solvenții pe care oamenii le țin în gospodării.

„Asta mi se pare cel mai plauzibil, ca cineva să fi aruncat acolo niște vopsea și i-a dat apoi foc”, a declarat Wesley Stites, liderul departamentului de chimie și biochimie de la Universitatea din Arkansas.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri