Pe cine ar trebui să sune Joe Biden imediat după victorie

Data publicării:
Liderul majorității din Senat, Mitch McConnell. senator de Kentucky, a câștigat al șaptelea mandat la alegerile din 3 noiembrie 2020
Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell. senator de Kentucky. Foto: Guliver/GettyImages

Joe Biden are o listă lungă de telefoane pe care trebuie să le dea, unele chiar de astăzi, în condițiile în care se apropie tot mai mult de o victorie în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Dar poate cea mai importantă conversație pe care ar trebui să o aibă este cu un adversar politic: liderul majorității din Senat, republicanul Mitch McConnell, relatează CNN.

Cei doi nu au vorbit încă - un consilier al lui Biden a spus că ar fi încă prematur, în timp ce un consilier al lui McConnell a confirmat că nu s-a întâmplat.

Este de așteptat însă ca această convorbire să aibă loc în cursul zilei de vineri, iar Biden va fi probabil cel care îl va suna pe McConnell, pentru că acest politician republican va avea un rol-cheie în aprobarea membrilor unei viitoare administrații Biden. Cel mai probabil, republicanii vor reuși să păstreze controlul în Senat, iar democrații în Camera Reprezentanților, deși au pierdut teren și aici, în urma alegerilor din 3 noiembrie.

Biden și McConnell se cunosc de mult timp, ambii fiind senatori de zeci de ani. Ei au lucrat bine împreună și au ajuns la înțelegeri bipartizane și în timpul administrației Obama, când Biden era vicepreședinte. „Va avea nevoie de această relație acum mai mult decât oricând”, a declarat un prieten al lui Biden, citat de CNN.

În ceea ce-l privește pe McConnell, abordarea lui este mult mai precaută, dată fiind sensibilitatea contextului, în condițiile în care președintele Trump nu-și va recunoaște, cel mai probabil, înfrângerea. O persoană din anturajul lui Mitch McConnell a spus că senatorul republican va vorbi cu Joe Biden atunci când va veni timpul și va fi nerăbdător să o facă.

Mitch McConnell a câștigat la alegerile din 3 noiembrie al șaptelea mandat de senator.

Cât despre o eventuală discuție între Joe Biden și președintele Donald Trump, un consilier al democratului a precizat că nu fostul vicepreședinte va fi cel care va iniția o astfel de convorbire telefonică, mai ales în cazul în care va câștiga.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri