Primarul din Seattle vrea să desființeze zona autonomă declarată de protestatari în centrul orașului

Data publicării:
Proteste anti-rasism în Seattle
Foto: David Ryder/Getty Images

Primarul orașului american Seattle vrea să desființeze zona autonomă instaurată de protestatari, în urma violențelor care au avut loc acolo, soldate cu împușcături și victime.

Primarul Jenny Durkan a spus că violențele au devenit din ce în ce mai dificil de suportat de către rezidenți și afacerile din zonă.

Ea a mai precizat că municipalitatea negociază cu cu protestatarii să desființeze așa-numita regiune autonomă Capitol Hill din Seattle, instaurată pe 8 iunie într-un cartier din oraș.

„Impactul cumulat al preotestelor șoi al atmosferei violente din timpul nopții este din ce mai dificil de suportat de către rezidenți și afacerile din zonă”, a declarat Jenny Durham, potrivit BBC.

Duminică noapte au avut loc împușcături în zonă, în urma cărora un adolescent de 17 ani a fost împușcat în braț. Sâmbătă au fost primele împușcături, soldate cu moartea unui tânăr de 19 ani și rănirea gravă a altui bărbat, de 33 de ani.

Presa locală scrie că atmosfera în zona declarată autonomă, unde poliția nu are acces, este foarte pașnică în timpul zilei, în noaptea devine tensionată, când zona este patrulată de indivizi înarmați, cu armele la vedere.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri