Republicana Liz Cheney ar putea candida împotriva lui Trump în 2024: Un om atât de periculos nu trebuie să revină în Biroul Oval

Data actualizării: Data publicării:
Liz Cheney la o ședință
Parlamentara republicană Liz Cheney nu exclude posibilitatea de a-l înfrunta pe Trump în alegerile prezidenţiale din 2024. Foto: Profimedia

Parlamentara republicană Liz Cheney, care anchetează asupra modului în care Donald Trump a încercat să invalideze alegerile din 2020, nu a exclus posibilitatea de a-l înfrunta pe fostul preşedinte american în alegerile prezidenţiale din 2024, informează duminică AFP.

Lucrul cel mai important este de a proteja ţara de Donald Trump, a susţinut ea în timpul unui interviu difuzat duminică pe postul ABC, anunţând că ea va lua o decizie asupra (alegerilor din) 2024 puţin mai târziu.

Deputata de 55 de ani co-prezidează comisia parlamentară de anchetă şi îl acuză pe miliardarul republican că s-a aflat în centrul unei tentative de lovituri de stat, în încercarea de a se menţine la putere după ce a pierdut în faţa lui Joe Biden.

Un om atât de periculos ca Donald Trump nu mai poate în mod categoric să se întoarcă în Biroul Oval, a declarat Liz Cheney, susţinând că Partidul Republican nu ar putea supravieţui unei noi învestituri a fostului magnat în domeniul imobiliar.

Aceia dintre noi care cred în principiile şi idealurile republicane au responsabilitatea de a readuce partidul pe drumul cel bun, a subliniat parlamentara, fiică a fostului vicepreşedinte al lui George W.Bush, Dick Cheney.

Donald Trump, care are în continuare o influenţă considerabilă în Partidul Republican, cochetează din ce în ce mai deschis cu ideea unei noi candidaturi, unele mass-media susţinând că aceasta ar putea fi anunţată până la sfârşitul acestei luni, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri