Șeful secțiunii Opinii a cotidianului New York Times și-a dat demisia în urma publicării unui articol scris de un senator republican

Data publicării:
new york times
New York Times anunta demisia sefului sectiunii Opinii. Foto: captura nyt.com

Editorul secțiunii de Opinii al cotidianului New York Times și-a dat demisia după ce un text al unui senator republican, care făcea apel la intervenția armatei pentru înăbușirea protestelor din SUA, a atras critici dure din partea opiniei publice, dar și a colegilor de redacție. Jurnalistul a recunoscut ulterior că nu a citit textul înainte de publicare, iar New York Times a transmis că textul nu ar fi trebuit publicat deloc.

James Bennet, editorul secțiunii de Opinii al cotidianului New York Times, a demisionat după ce publicarea unei opinii a senatorului republican Tom Cotton, sub titlul „Aduceți trupele”, a stârnit revoltă în redacție, scrie BBC. Articolul susținea apelul președintelui Donald Trump de a scoate armata pe străzi, pentru a înăbuși protestele.

Publicarea textului a atras critici și din partea cititorilor, iar a doua zi după publicare o parte din redactori nu au venit la muncă.

James Bennet, care conduce din 2016 secțiunea Opinii din NYT, a recunoscut ulterior că nu a citit materialul înainte de publicare.

Peste 800 de angajați ai ziarului au semnat o scrisoare de protest împotriva publicării articolului, spunând că acesta conține informații false.

„Ca femeie de culoare și jurnalist, mă simt foarte rușinată de apariția acestui articol”, a scris Nikole Hannah-Jones, câștigătoare a Premiului Pulitzer, pe Twitter.

Într-o notă adresată redacției, A.G. Sulzberger, publisherul New York Times, a scris: "Săptămâna trecută am văzut un derapaj major în procesul nostru de editare și nu este prima dată în ultimii ani".

De asemenea, Jim Dao, adjunctul secțiunii Opinii, va fi transferat pe un alt post, iar coordonarea secțiunii va fi preluată de Katie Kingsbury.

Inițial, New York Times a apărat articolul criticat, spunând că pagina de Opinii trebuie să reflecte cât mai multe puncte de vedere. Dar apoi a adăugat o notă articolului scris de senatorul Cotton, în care a arătat că textul „nu întrunește standardele noastre și nu ar fi trebuit publicat".

 

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri