După ce a stat nevinovat la închisoare timp de 44 de ani, un bărbat din SUA a aflat cu cât va fi despăgubit

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare
FOTO: Getty Images

Un bărbat din Carolina de Nord, SUA, a stat 44 de ani la închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o. Acum a început o nouă luptă în justiție, împotriva unei legi care spune că poate fi despăgubit cu doar 750.000 de dolari pentru deceniile de suferință.

Ronnie Long este de culoare și a fost acuzat că a violat o femeie albă în 1976. Un juriu format doar din persoane albe l-a găsit vinovat de viol și intrare prin efracție și a fost condamnat la închisoare pe viață, relatează CNN.

Bărbatul și-a susținut nevinovăția și a luptat o viață pentru a demonstra acest lucru, iar asta s-a întâmplat în decembrie 2020, când instanțele au decis că Long a fost condamnat în mod greșit.

Citește și: Bărbat eliberat din închisoare după 68 de ani. Lumea exterioară a fost un adevărat șoc pentru el

Legea limitează despăgubirea la suma de 750.000 de dolari

Pentru că bărbatul este nevinovat, legea spune că trebuie să fie despăgubit. Însă actul normativ în vigoare în statul său prevede că poate primi câte 50.000 de dolari pentru un an de detenție, dar suma totală este plafonată la 750.000 de dolari. În cazul lui Long, înseamnă că a încetat să mai fie plătit după cel de-al 15-lea an de închisoare.

Ronnie Long
Ronnie Long și soția FOTO: Ronnie Long

„Deși este recunoscător pentru faptul că a primit despăgubiri, suma este complet inadecvată pentru a-l compensa pentru cei 44 de ani de privare de libertate", a declarat pentru CNN Jamie Lau, avocatul lui Long.

„Era închis când ambii părinți i-au murit, când fiul său de doar câteva zile în momentul condamnării a absolvit. A pierdut totul în cei 44 de ani și cu siguranță merită mai mult decât a primit”, a mai spus avocatul.

Long a declarat pentru CNN că va lupta împotriva legii și speră să obțină ceea ce merită de la un stat care l-a băgat intenționat în închisoare. Mai multe organizații și oameni politici s-au oferit să-i susțină acest efort.

Long a spus că încearcă să se obișnuiască cu libertatea și este fericit că are oameni iubitori în jur, care îl ajută. Și-a cumpărat mașina visurilor lui, prima mașină pe care o deține într-un interval de 50 de ani, și împreună cu soția lui intenționează să cumpere o nouă casă.

Acum trăiesc, m-am întors printre cei vii”, a spus Long.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri