Țesutul îndepărtat în timpul controlului medical al lui Biden a fost de tip canceros, spune medicul de la Casa Albă

Data actualizării: Data publicării:
joe biden zambeste
Țesutul îndepărtat în timpul controlului medical al lui Biden a fost de tip canceros, spune medicul de la Casa Albă. Foto: Profimedia

Bucățica de țesut îndepărtată de pe pieptul președintelui Joe Biden în timpul examenului medical de luna trecută a fost de tip canceros, a declarat vineri medicul de la Casa Albă, Dr. Kevin O'Connor, potrivit abcnews.go.com.

„Așa cum era de așteptat, biopsia a confirmat că mica bucată de țesut a fost un carcinom bazocelular”, a spus O'Connor vineri. „Tot țesutul canceros a fost îndepărtat cu succes. Nu este necesar niciun tratament suplimentar”.

Leziunile de carcinom bazocelular nu au tendința de a răspândi, sau de a metastaza, așa cum se știe despre alte tipuri de cancer de piele, mai grave, cum ar fi melanomul sau carcinomul scuamos”, a explicat O'Connor. „Acestea au, totuși, potențialul de a crește în dimensiune, ceea ce duce la o problemă mai semnificativă, precum și la provocări crescute când se încearcă îndepărtarea chirurgicală”.

O'Connor a spus că „locul biopsiei s-a vindecat frumos și că președintele va continua supravegherea dermatologică, ca parte a asistenței medicale cuprinzătoare în curs de desfășurare”.

Biden a fost supus unui al doilea control medical în calitate de președinte la Centrul Medical Național Militar Walter Reed pe 16 februarie. Șeful de la Casa Albă se gândește la o candidatură pentru un al doilea mandat. Biden, la 80 de ani, este cel mai bătrân președinte în exercițiu al SUA.

În urma examinării medicale, O'Connor a spus că președintele este „apt pentru serviciu” și că și-a putut îndeplini responsabilitățile „fără scutiri”.

Înainte de a deveni președinte, lui Biden i s-au îndepărtat mai multe tipuri de cancer de piele non-melanomic prin intervenții chirurgicale.

Prima doamnă Jill Biden a suferit în ianuarie o intervenție chirurgicală tot pentru a i se îndepărta o leziune de cancer de piele de deasupra ochiului drept, care a fost descoperită în timpul unui screening de rutină pentru cancerul de piele.

Tot țesutul canceros a fost îndepărtat, a spus O'Connor la acea vreme, după ce medicii au recomandat primei doamne să elimine leziunea pentru precauție. În timpul procedurii, lui Jill Biden i s-a îndepărtat și o mică „zonă” din partea stângă a pieptului, care era în concordanță cu carcinomul bazocelular.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri