Trump către ruși: Șeful FBI era nebun. Am scăpat de presiune

Data actualizării: Data publicării:
lavrov trump ambasador rus _min rus de externe

Apar noi dezvăluiri despre legăturile dintre Donald Trump și Rusia. Potrivit unui document obţinut de New York Times de la un oficial al Casei Albe, preşedintele ar fi vorbit cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, despre demiterea directorului FBI.

Întâlnirea cu Lavrov a avut loc pe 10 mai în Biroul Oval, iar la ea a mai participat şi ambasadorul Rusiei la Washington.

Tocmai l-am concediat pe şeful FBI. Era nebun, o luase razna”, i-ar fi mărturisit Trump lui Serghei Lavrov, la o zi după concedierea lui James Comey. „Am fost supus unei presiuni enorme din cauza Rusiei, iar acum am scăpat de asta”, ar fi adăugat şeful Casei Albe. Donald Trump era deranjat de ancheta FBI asupra presupuselor sale legături cu Moscova.

Aceeaşi anchetă ar viza, totodată, şi un consilier influent de la Casa Albă, foarte apropiat de preşedintele Trump. Informaţia apare în cotidianul Washington Post, care nu spune despre cine e vorba.

Departamentul american al Justiției l-a numit miercuri pe fostul director FBI Robert Mueller procuror special însărcinat cu supervizarea anchetei federale asupra amestecului Rusiei în alegerile din 2016, anchetă care investighează inclusiv eventuala colaborare între apropiați ai campaniei președintelui Donald Trump și oficiali ruși.

Potrivit unei scrisori obținute de CNN, numirea procurorului special a fost semnată de procurorul general-adjunct, Rod Rosenstein, în condițiile în care titlarul postului echivalent unui ministru de justiție, procurorul general Jeff Sessions, s-a recuzat de la început din orice demers juridic legat de Rusia. Aceasta, în condițiile în care Sessions a fost unul dintre principalii consilieri de campanie ai lui Donald Trump, reprezentându-l chiar pe acesta la mitinguri și diverse întâlniri. 

Președintele Donald Trump a reacționat printr-un comunicat față de numirea unui procuror special și a spus că ancheta va confirma că nu a fost nicio înțelegere secretă între echipa sa de campanie și Rusia. „După cum am spus în repetate rânduri, o anchetă completă va confirma ceea ce știm deja: nu a fost nicio înțelegere secretă între echipa mea de campanie și o entitate străină”, a declarat liderul administrației de la Washington în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri