Foto Super-iahtul scufundat în Mediterana era al unui oligarh rus și ar fi costat 50 de milioane de dolari. Nu se știe încă ce s-a întâmplat

Data actualizării: Data publicării:
momentul scufundarii unui iaht
Super-iahtul scufundat în Mediterana era al unui oligarh rus și ar fi costat 50 de milioane de dolari. FOTO: Profimedia Images

Super-iahtul care s-a scufundat în Marea Mediterana, în apropiere de Sicilia, ar fi aparținut oligarhului rus Gennady Ayvazyan. Jurnaliștii italieni scriu că nava de lux l-ar fi costat pe magnatul cărbunelui cel puțin 50 de milioane de dolari. Încă nu se cunosc cauzele scufundării iahtului. 

Nava de lux, cu o lungime de 40 de metri, la bordul căreia erau nouă persoane, s-a scufundat la aproximativ 15 km de coastele localității Catanzaro Marina din regiunea Calabria. Nu se cunosc cauzele acestui accident.

iaht-scufundat-profimedia
Super-iahtul scufundat în Mediterana era al unui oligarh rus și ar fi costat 50 de milioane de dolari. FOTO: Profimedia Images

Publicația italiană La Gazzetta Del Mezzogiorno și Nexta au scris că super-iahtul ar aparține magnatului rus al cărbunelui Gennady Ayvazyan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul de 54 de ani, cu o valoare estimată la 500 de milioane de dolari, este coproprietarul Kuzbassrazrezugol Holding și președintele companiei Krutrade, al doilea exportator de cărbune din Rusia. 

El ar fi devenit proprietar al navei de lux în 2019, scrie presa italiană.

iaht-scufundat-profimedia1
Super-iahtul scufundat în Mediterana era al unui oligarh rus și ar fi costat 50 de milioane de dolari. FOTO: Profimedia Images

Jurnaliștii italieni scriu că nava l-a costat pe Ayvazyan cel puțin 50 de milioane de dolari și că a fost unul dintre cele mai mari iahturi construite de Monaco Yachting and Technologies.

Momentul scufundării iahtului de lux în Marea Mediterană a fost filmat de Garda de Coastă și arată cum vasul mai întâi se înclină într-o parte, apoi începe sa ia apă și în final i se mai vede doar prora ieșită la suprafață înainte ca ambarcațiunea să dispară sub apă aproape vertical.

Sâmbătă noapte, paza de coastă italiană a primit un apel de urgență de la căpitanul navei și a intervenit salvând toate cele nouă persoane aflate la bord - patru pasageri și cinci membri ai echipajului.

Vasul „Saga” se îndrepta dinspre Gallipoli spre Milazzo în momentul în care a început să ia apă la bord.  Autoritățile au deschis o anchetă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri