Video Susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat în fața unui centru de numărare a voturilor din Arizona

Data actualizării: Data publicării:
Susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat la un centru de numărare a voturilor din Arizona, stat care ar putea fi câștigat de Joe Biden, conform proiecțiilor.
Susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat la un centru de numărare a voturilor din Arizona, stat care ar putea fi câștigat de Joe Biden, conform proiecțiilor. Foto: Getty Images

Centrul electoral din comitatul Maricopa, din statul american Arizona, unul dintre ultimele care trebuie să mai numere voturi la alegerile prezidențiale din SUA din 2020, a închis clădirea pentru presă și public după ce susținători furioși ai lui Donald Trump s-au adunat în fața clădirii. Unii dintre ei sunt înarmați, iar polițiștii din forțele speciale de intervenție așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile, conform The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lucrătorii departamentului care se ocupă de numărarea voturilor vor continua procesul de numărare și de raportarea a rezultatelor, însă. Conducerea departamentului a anunțat că rezultatele numărătorii vor fi transmise așa cum a fost anunțat.

Printre persoanele adunate în fața clădirii se numără și congresmanul republican Paul Gosar.

Susținătorii lui Trump ținând bannere inscripționate „Trump-Pence” și steaguri de campanie ale lui Trump dar și arme de foc s-au strâns în fața clădirii departamentului și au început să scandeze „Count the votes!” (Numărați voturile!) sau „Fox News sucks!”, furioși pe motivul că postul TV Fox News a dat ca sigură câștigarea Arizonei de către Joe Biden încă din noaptea alegerilor.

Pe lângă Fox, și AP a trecut Arizona în suita de state a lui Biden, explicând că avansul fostului vicepreședinte e suficient de mare încât rezultatul nu mai poate fi schimbat de restul voturilor.

Arizona, un fost stat roșu, a devenit competitiv în 2020, iar dacă Biden își va păstra avansul și după numărătoarea tuturor voturilor, atunci șansele sale de a deveni președintele SUA cresc considerabil. Donald Trump are nevoie să recupereze acest stat pentru a putea rămâne în cursă după ce Wisconsin și Michigan au trecut deja în suita lui Biden, iar numărătoarea în Georgia arată o creștere puternică a fostului vicepreședinte.

Citiți șiAlegeri SUA 2020. Cum se desfășoară, ce este colegiul electoral și cum știm cine a câștigat între Trump și Biden

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri