Țara care a decis să „angajeze” copii în azilele de bătrâni. Ce sarcini au cei mici

Data actualizării: Data publicării:
maini ale oamenilor una peste alta
Mai mulți copii au fost aduși în azile din Japonia pentru a-i ajuta pe bătrânii care se luptă cu singurătatea. FOTO: Shutterstock

Mai mulți copii au fost aduși în azile din Japonia pentru a-i ajuta pe bătrânii care se luptă cu singurătatea, transmite Sky News.

Personalul mai multor azile din orașul Kitakyushu au decis să aducă copii pentru a-i ajuta pe bătrâni să treacă mai ușor peste momentele de singurătate.

„Îmi dă energie să-i văd pe copii, așa că asta mă ajută cu adevărat”, a povestit un bătrân.

„Când vin, sunt atât de drăguți”, a mai spus un altul.

Prezența copiilor are rolul de a le ușura sentimentul de singurătate, odată cu înaintarea în vârstă, în special în Japonia, unde o treime din populație are peste 65 de ani.

Singurătatea este o problemă tot mai mare în țară, deoarece aproximativ 40% dintre oameni au declarat că se simt singuri cel puțin ocazional, potrivit unui sondaj al guvernului japonez realizat în 2022.

În 2021, guvernul său și-a numit primul „ministru al Singurătății”, însărcinat să ajute oamenii de toate vârstele să se conecteze, mai ales după pandemia COVID.

Directoarea azilului, Kimie Gondo, a venit cu ideea de a lucra cu copii în urmă cu trei ani, când propria ei nepoată a fost în vizită și a văzut cât de fericiți i-a făcut pe rezidenți.

„Când am văzut oamenii în vârstă zâmbind, mi-am dat seama de puterea pe care o au copiii. Doar văzând un copil plimbându-se, zâmbesc și încep să vorbească”, a povestit directoarea.

Azilul are acum în jur de 70 de copii, care sunt recompensați după turele lor.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri