Video Teheranul a prezentat imagini dintr-un „Oraş al Rachetelor”, o bază secretă a forţelor navale iraniene

Data actualizării: Data publicării:
raniene în cadrul unui exerciţiu militar în centrul Iranului
Lansare de rachete iraniene în cadrul unui exerciţiu militar într-o locaţie secretă din centrul Iranului. Foto: Profimedia Images

Iranul a difuzat imagini şi filmări dintr-o presupusă nouă bază a Gardienilor Revoluţiei, dotată cu rachete de croazieră şi balistice, precum şi cu „sisteme de război electronic”, informează Reuters.

Într-un reportaj difuzat de televiziunea de stat iraniană, respectiva bază a fost descrisă drept un „oraş al rachetelor”. În imaginile difuzate pot fi văzute mai multe rachete aşezate în rânduri într-un depozit cu pereţi din beton. Locaţia bazei nu a fost dezvăluită.

Alireza Tangsiri, şeful unităţii navale a Gardienilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului de la Teheran, a declarat că baza dispune de echipament capabil să intercepteze transmisiile inamice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit informaţiilor difuzate, sistemele de război electronic ale bazei includ radare şi sisteme de monitorizare, simulare şi bruiaj.

„Ceea ce vedem astăzi este o mică secţiune a capabilităţii mari şi extinse de rachete a forţelor navele ale Gardienilor Revoluţiei”, a declarat comandantul Gărzilor, Hossein Salami.

Anul trecut, Gardienii Revoluţiei au declarat că au construit o serie de „oraşe de rachete”subterane de-a lungul coastei Golfului.

Rachetele din bazele secrete iraniene au rază de acţiune de câteva sute de kilometri

În luna ianuarie, în Iran a fost inaugurată o bază subterană de rachete în provincia Hormozgan, la nord de Golful Persic și de strâmtoarea Ormuz.

Respectiva instalaţie, cu o lungime de un kilometru, e una din numeroasele locuri subterane de depozitare similare pentru rachetele strategice ale forţei navale a Gardienilor Revoluţiei.

bază subterană de rachete strategice ale Gardienilor Revoluției din Iran
Bază subterană de rachete strategice ale Gardienilor Revoluției din Iran. Foto: Profimedia Images

Rachetele stocate aici sunt dispozitive de înaltă precizie, cu o rază de acţiune de sute de kilometri şi o „putere de distrugere foarte ridicată”, a afirmat responsabilul militar iranian, specificând că acestea sunt „superioare sistemelor de război electronic ale duşmanului”.

Iranul, care se laudă în mod constant cu progresele tehnologice ale forţelor sale armate, are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri