„Timpul ne presează”. Biden încearcă să obțină deblocarea ajutoarelor pentru Ucraina cu o concesie pentru republicanii trumpiști

Data publicării:
Președintele american Joe Biden.
Președintele american, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut din nou membrilor Congresului să aprobe proiectul pentru deblocarea ajutoarelor noi pentru Ucraina și Israel, dar și textul pentru înăsprirea politicii de migrație a SUA, încă o concesie oferită trumpiștilor în încercarea de a-i convinge să renunțe la opoziția față de ajutarea Ucrainei. 

„A susţine acest proiect de lege înseamnă opoziţie faţă de Putin. Respingerea înseamnă să facem jocul” dictatorului rus, a spus președintele american, referindu-se la proiectul de lege prezentat, duminică, de Senatul SUA, care prevede deblocarea de noi ajutoare atât pentru Ucraina cât şi pentru Israel precum şi înăsprirea politicii de migraţie a SUA.

Textul prezentat este cel mai „dur” din ultimele decenii în materie de imigraţie, apreciază democraţii. Biden şi-a acuzat, marţi, rivalul republican că „instrumentalizează” problema migraţiei. „Donald Trump preferă să instrumentalizeze această problemă decât să o rezolve”, a afirmat președintele american în timpul unui discurs la Casa Albă.

Fostul preşedinte Donald Trump a făcut apel, luni, la republicanii din Congresul SUA să se opună acordului care prevede un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

„Doar un idiot sau un democrat din stânga radicală ar vota pentru acest proiect oribil”, a spus Trump pe platforma sa, Truth Social, făcând referire la textul dezvăluit, duminică seara, de Senatul SUA, rodul mai multor luni de negocieri, şi care prevede atât un ajutor pentru Ucraina, cât şi 14 miliarde de dolari pentru Israel şi o reformă a sistemului de migraţie al SUA.

Pentru a fi adoptat, proiectul trebuie aprobat de plenul Senatului, apoi de Camera Reprezentanţilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri