Transportatorii slovaci organizează o blocadă la principalul punct de trecere a frontierei cu Ucraina

Data publicării:
Transportatorii slovaci blochează punctul de trecere Vysne Nemecke cu Ucraina
Transportatorii slovaci blochează punctul de trecere Vysne Nemecke cu Ucraina. Foto: Profimedia

Uniunea Transportatorilor Slovaci a anunţat că va organiza joi o blocadă simbolică de o oră la principalul punct de trecere a graniţei cu Ucraina, în sprijinul colegilor lor polonezi care cer limitarea numărului de TIR-uri ucrainene care intră în Uniunea Europeană, transmit Reuters şi TASR.

Transportatorii slovaci vor bloca joi punctul de trecere Vysne Nemecke pentru a împiedica intrarea în ţară a TIR-urilor ucrainene, a declarat liderul UNAS, Stanislav Skala, pentru agenţia slovacă TASR, explicând că gestul este menit să exprime sprijin pentru transportatorii polonezi.

Blocadei i se vor alătura şi şoferi polonezi, potrivit Agerpres.

„Vom închide (punctul de trecere) timp de oră ca avertisment. Obiectivul nostru este să-i sprijinim pe colegii noştri polonezi, precum şi pe toţi transportatorii din UE. Vom cere Comisiei Europene să introducă imediat licenţe de transport pentru camioanele ucrainene pentru că firmele europene (de transport) nu pot concura cu ele”, a mai spus Skala.

UNAS nu este de acord cu decizia Comisiei care a revocat emiterea de licenţe pentru transportatorii ucraineni în urma invaziei Rusiei.

Şoferi de TIR polonezi blochează şoselele la trei puncte de frontieră cu Ucraina de peste o săptămână, acuzând lipsa de acţiune a guvernului faţă concurenţa neloială străină.

Ei insistă să se revină la un număr limitat de licenţe pentru transportatorii ucraineni, o cerere pe care Kievul a spus că nu o va lua în considerare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri