Trei bărbați găsiți agățați de o ladă frigorifică în largul Australiei sunt căutați după ce 365 kg de cocaină au ajuns la mal

Data actualizării: Data publicării:
droguri
Sursa foto: captură video Twitter / AMSA

Trei bărbați sunt căutați de poliție, la câteva zile după ce 365 de kilograme de cocaină au ajuns la mal pe costa sudică a Australiei, informează The Guardian.

Pe 1 februarie, cei trei bărbați au fost găsiți agățându-se de o ladă frigorifică în largul portului Albany, la 17 kilometri de țărm, după ce își activaseră radiobaliza care comunica poziția lor și nevoia de ajutor. Atunci, ei le-au spus salvatorilor că se aflau la pescuit și că barca lor s-a răsturnat.

Autoritatea pentru Siguranță Navală din Australia chiar i-a lăudat pentru echipamentele de supraviețuire pe mare pe care le aveau la dispoziție, potrivit ABC.

La câteva zile distanță, un pachet cu cocaină a ajuns la mal în apropierea orașului Denmark și o barcă de 7 metri lungime a fost găsită răsturnată în zona Peaceful Bay. Vasul a fost verificat de poliție și la bordul său au fost găsite alte opt pachete cu cocaină, fiecare având greutatea de aproximativ 40 de kilograme.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliția australiană crede că drogurile au fost pescuite din ocean și încărcate pe barcă, deși încă nu se știe cum au ajuns în apă.

Autoritățile îi caută acum pe Mate Stipinovich, 49 de ani, Karl Whitburn, 45 de ani, și Aristides Avlontis, 36 de ani, și pe numele lor au fost emise mandate de arestare.

"Interceptarea unei asemenea cantități de droguri ar fi o lovitură puternică dată unei organizații criminale și previne obținerea unui profit de milioane de dolari care să alimenteze alte infracțiuni sau un stil de viață luxos", a declarat comandatul poliției federale australiene Graeme Marshall.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri