Sari la conținut

Trump stârnește furie după ce a spus că îl respectă pe Putin

Președintele Donald Trump a reușit să atragă un nou val de critici, atât din partea democraților, cât și din partea republicanilor, după ce a minimalizat asasinarea politică unor lideri ai opoziţiei ruse și anexarea ilegală a Crimeii. De asemenea, liderul de la Washington a refuzat să se distanţeze de Vladimir Putin şi a spus că are numai respect pentru liderul Rusiei. 

colaj trump-putin

 

Republicanul Mitch McConnell se numără printre primii politicieni americani care l-au criticat pentru declaraţii pe preşedintele Statelor Unite, relatează News.ro.

„Nu cred că există vreo echivalenţă între acţiunile luate de Rusia şi cele luate de Statele Unite. El este un fost agent KGB. Vorbim de un bătăuş care nu a fost ales în urma unor alegeri considerate credibile de cei mai mulţi oameni”, a subliniat liderul republicanilor din Senat.

Între timp, un  fost ambasador american în Rusia a catalogat drept ”dezgustătoare” comentariile făcute de Donald Trump.

„Este dezgustătoare şi incorectă echivalenţa morală pe care Trump continuă să o tragă între Statele Unite şi Putin”, a scris MIchael McFaul pe Twitter.

Republicanii i-au cerut deja preşedintelui american să se distanţeze de Vladimir Putin. Însă, apelurile lor nu au avut niciun impact asupra liderului Statelor Unite.

 

În timpul campaniei electorale, miliardarul republican a refuzat să-l condamne pe liderul rus, precizând că este în interesul Statelor Unite dezvoltarea unor relaţii mai bune cu Kremlinul.