Turistele scandinave ucise în Maroc. Pe ce ipoteză merg anchetatorii

Data publicării:
turistele

Anchetatorii iau în calcul o „pistă teroristă" în ancheta asupra uciderii a două tinere scandinave în sudul Marocului, informează Direcţia generală a siguranţei naţionale (DGSN) din Maroc, relatează AFP, citată de Agerpres.

Louisa Vesterager Jespersen, turista daneză ucisă în Maroc
Louisa Vesterager Jespersen, turista daneză ucisă în Maroc

„Pista teroristă nu este exclusă. Investigaţiile continuă" după descoperirea cadavrelor a două excursioniste daneză şi norvegiană, luni, în Munţii Atlas, a declarat Boubker Sabik, purtător de cuvânt al DGSN.

„Pista radicală islamistă nu este exclusă, din cauza profilului suspectului arestat şi ale celor trei bărbaţi căutaţi (...) care au legături cu mediul islamist radical", a declarat pentru AFP o sursă familiarizată cu dosarul.

„Cei trei bărbaţi au fost identificaţi şi sunt căutaţi activ de toate serviciile de securitate", a precizat Sabik. Unul dintre cei trei are un "trecut judiciar legat de acte teroriste", a precizat sursa cu cunoştinţe despre dosar.

Cele două victime au fost identificate ca fiind Louisa Vesterager Jespersen, o studentă daneză de 24 de ani, şi prietena ei norvegiană Maren Ueland, de 28 de ani. Ele plecaseră împreună pentru o lună de vacanţă în Maroc.

Cele două prietene doreau să escaladeze Muntele Toubkal, cel mai înalt vârf din Africa de Nord (4.167 metri), şi îşi instalaseră cortul într-un loc izolat situat la circa două ore de mers de satul Imlil, potrivit informaţiilor obţinute de AFP la faţa locului.

Primul comunicat al autorităţilor marocane preciza că trupurile celor două victime, descoperite luni, prezentau „urme de violenţă cu armă albă" în zona gâtului. Una dintre cele două femei a fost decapitată, a declarat pentru AFP sursa familiarizată cu dosarul.

Biroul central de investigaţii judiciare, un serviciu specializat în lupta antiteroristă şi în combaterea marii infracţionalităţi, a fost însărcinat cu efectuarea anchetei. Procurorul din Rabat a fost sesizat. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri