Ucraina le răspunde SUA: Rafinăriile de petrol ruse sunt ținte legitime

Data publicării:
rafinărie rusă
Incendiu la o rafinărie din Klinți, Rusia, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Un vicepremier ucrainean a declarat, vineri, că rafinăriile de petrol ruse sunt ţinte legitime pentru forţele sale. Declarația vine după ce SUA, un aliat apropiat al Ucrainei, i-a cerut Kievului să înceteze să mai atace cu drone rafinării, transmite Reuters, potrivit Agerpres. 

Ucraina şi-a intensificat puternic luna aceasta atacurile asupra facilităţilor ruse, lansând numeroase drone cu rază de acţiune lungă pentru a lovi cele mai mari rafinării ale Rusiei, ceea ce a dus la suspendarea temporară a producţiei la unele dintre ele.

„Înţelegem apelurile partenerilor americani, dar în acelaşi timp noi luptăm cu capabilităţile, resursele şi practicile pe care le avem”, a declarat Olga Stefanişîna, viceprim-ministru, la Forumul pentru Securitate de la Kiev.

Ea a spus că facilităţile energetice sunt ţinte legitime din punct de vedere militar.

The Financial Times a citat persoane familiare cu chestiunea care au spus că Washingtonul i-a cerut Kievului să înceteze bombardamentele asupra rafinăriilor, atenţionând asupra riscurilor de a provoca represalii şi creşterea preţului la petrol la nivel mondial.

Atacurile contribuie la majorarea preţurilor la petrol, care au crescut cu aproape 4% de pe 12 martie, când Ucraina a lovit o importantă rafinărie de petrol din Rusia.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri