Ucraina recunoaște că a comis o eroare când a anunţat retragerea forţelor ruse din oraşul Nova Kakhovka

Data publicării:
O jucărie este fotografiată printre ruinele orașului ucrainean Nova Kakhovka,
Armata ucraineană recunoaște că a greșit când a anunțat că rușii s-au retras din orașul Nova Kakhovka. Foto: Profimedia Images

Armata ucraineană a admis că a comis o eroare anunţând retragerea forţelor ruse din oraşul Nova Kakhovka, în apropiere de Herson, menţionând că a analizat necorespunzător informaţiile primite, informează Agerpres.

"Ocupanţii se află încă la Nova Kakhovka. Informaţiile despre presupusa retragere a inamicului din această localitate au fost făcute publice în urma unei utilizări incorecte a datelor disponibile", a indicat Statul Major ucrainean pe Telegram.

Anterior, armata ucraineană anunțase că "invadatorii" au plecat.

"Începând cu 22 martie 2023, toți soldații invadatorului staționați la Nova Kakhovka au părăsit așezarea", se arăta în comunicat.

Documentul preciza că soldații au luat cu ei "aparate electrocasnice și electronice, bijuterii, haine, telefoane mobile și alte obiecte".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat joi la Herson, unde a vizitat o parte din infrastructura distrusă de trupele ruse, au relatat surse ale Biroului prezidenţial de la Kiev pe contul acestuia de Twitter, potrivit EFE şi AFP.

Regiunea Herson a fost ocupată de trupele ruse încă de la începutul invaziei, dar apoi a fost parţial recucerită de trupele ucrainene.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri