Video Ucrainenii au folosit rachete HIMARS de sute de mii de dolari să vâneze câțiva ruși

Data publicării:
HimarsdestroyedtheRussiansoldierswhowerebuildingfortificationsinthesoutherndirection-ezgif.com-resize (1)

Ucrainenii au folosit rachete HIMARS pentru a lovi câțiva ruși care construiau fortificații pe frontul din Ucraina, în regiunea Herson. Imaginile au fost publicate pe rețelele sociale.

În filmarea publicată de ucraineni, pot fi observați câțiva soldați ruși care ridică construcții care par a fi din lemn, în regiunea Herson ocupată parțial de armata lui Putin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ucrainenii susțin că au ucis 13 soldați ruși, iar alți șapte au fost răniți. În imaginile distribuite pe rețeaua X, pot fi văzuți doar trei soldați ruși în zona în care lovește HIMARS. 

Folosirea unor rachete HIMARS care costă sute de mii de dolari pentru a ucide câțiva soldați ruși vine într-un moment în care ucrainenii spun că rămân fără muniție, solicitând ajutorul occidental pentru completarea stocurilor necesare. Prețul unei rachete folosite de sistemele HIMARS este în medie de 250.000 de dolari.

Și în luna februarie, zeci de soldați ruși au fost uciși în trei atacuri cu rachete HIMARS în regiunea Herson, la doar o zi după un atac similar produs în regiunea Donețk. De fiecare dată, rușii au făcut aceeași greșeală, de a-și aduna trupele „în careu”.

În urmă cu un an, administrația președintelui american Joe Biden anunța un ajutor militar de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS, rachete avansate și mine antitanc.

HIMARS este un lansator de rachete montat pe un camion care poate trage mai multe rachete ghidate în succesiune rapidă. Rachetele furnizate Ucrainei au o rază de acțiune de până la 80 de kilometri.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri