Ucrainenii au forțat Niprul în regiunea Herson. Rușii spun că au respins atacurile

Data actualizării: Data publicării:
Militari ucraineni în bărici de asalt, regiunea Herson
Rușii spun că echipe ucrainene de „sabotaj şi recunoaştere” au fost oprite în timp ce încercau să traverseze Niprul. Imagine cu trupe ucrainene în bărci de asalt pe Nipru, de arhivă. Foto: Profimedia Images

Forţele ruse au dejucat mai multe încercări ale forţelor ucrainene de a traversa râul Nipru în regiunea de sud Herson, în ultima zi, a anunţat duminică ministerul rus al Apărării, transmite Reuters, preluată de news.ro.

Potrivit ministerului, echipele ucrainene de „sabotaj şi recunoaştere” au fost oprite în timp ce încercau să traverseze râul în apropierea satelor Pridniprovske, Tiahinka şi Krinki.

Rusia a mai spus că a distrus personalul ucrainean, echipamentele de trecere a apei şi vehiculele în apropierea satului Stanislav.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele de pe câmpul de luptă.

Vineri, Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de cercetare din SUA care prezintă zilnic analize ale situației frontului din Ucraina, a declarat că forţele ucrainene par să fi pătruns pe malul de est al râului Nipru în Herson.

Ucraina a recucerit părţi din regiunea Herson la sfârşitul anului trecut, după luni de ocupaţie rusă. Dar forţele ruse care au părăsit Hersonul, cel mai mare oraş din regiune, s-au retras doar până de cealaltă parte a Niprului şi au continuat să bombardeze oraşul de acolo.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri