Ucrainenii au lovit încă o navă a rușilor din flota de la Marea Neagră. „Konstantin Olşanski” fusese capturată de la ucraineni în 2014

Data publicării:
nava de desant rusa Konstantin Olşanski
Nava Konstantin Olşanski a fost lovită cu o rachetă Neptun. Foto: X/Armata ucraineană

Ucrainenii au lovit încă o navă a rușilor din flota de la Marea Neagră. Este a treia nava rusească lovită de ucraineni în ultimele zile. 

Marina ucraineană a declarat că a lovit nava de desant Konstantin Olşanski cu o rachetă. Vasul fusese capturat de ruși de la ucraineni în 2014, după anexarea ilegală a Crimeei.

„În prezent, această navă nu mai este capabilă de luptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al marinei, Dmitro Pletenciuk.

Rusia a capturat nava „Konstantin Olşanski” de la Ucraina, alături de cea mai mare parte a forţelor navale ucrainene, atunci când trupele ruse au ocupat Peninsula Crimeea în 2014, potrivit SkyNews.

„Ea fusese reparată şi era pregătită pentru a fi folosită împotriva Ucrainei, prin urmare s-a luat decizia de a lovi această navă”, a explicat Pletenciuk.

El a adăugat că pentru lovirea navei a fost folosită o rachetă anti-navă Neptun, produsă în Ucraina.

Ucraina, care încă mai controlează câteva sute de kilometri din coasta Mării Negre, în pofida ocupării de către Rusia a unor regiuni sudice ucrainene, nu are nave de război de mari dimensiuni.

Însă, Kievul a întreprins în ultimele luni o serie de lovituri reuşite asupra Flotei ruse de la Marea Neagră, folosind rachete sau drone maritime.

Duminică, armata ucraineană a revendicat lovituri asupra altor două nave de desant ruse în Crimeea.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri