Sari la conținut

A murit o legendă a televiziunii britanice

Bruce Forsyth, prezentator al multor emisiuni TV de succes, considerat o legendă a televiziunii britanice, a murit vineri la vârsta de 89 de ani, informează BBC, citat de Agerpres.

Day Three: The Championships - Wimbledon 2015

Foto: Guliver / GettyImages

Renumitul prezentator de televiziune a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani și a fost spitalizat la începutul anului 2017 din cauza unei infecții pulmonare severe.

A debutat în showbiz la vârsta de 14 ani și a reușit să își construiască o carieră prestigioasă în industria de divertisment.

A devenit cel mai bine plătit star de televiziune din Marea Britanie, după ce a prezentat o serie de emisiuni de mare succes, precum "The Generation Game", "Play Your Cards Right" și "The Price is Right".

De asemenea, Bruce Forsyth a prezentat și emisiunea de divertisment "Strictly Come Dancing", alături de Tess Daly, difuzată de BBC One din 2004 până în 2014.

"Cu mare tristețe, familia Forsyth anunță că Sir Bruce a murit în această după-amiază, împăcat, în reședința lui, alături de soția sa Wilnelia și de toți copiii lui", a anunțat într-o declarație de presă managerul artistului, Ian Wilson.

Tony Hall, directorul general al BBC, a spus că Bruce Forsyth a fost "unul dintre cei mai mari prezentatori de divertisment pe care i-a cunoscut vreodată țara noastră".

"A încântat milioane de oameni și a definit pentru decenii întregi standardele de televiziune pentru emisiunile difuzate în serile de sâmbătă, grație unor show-uri TV precum 'Generation Game' și, mai recent, 'Strictly Come Dancing'", a adăugat Tony Hall.

"Căldura și umorul lui erau legendare. Nu am cunoscut niciodată pe cineva ca el atunci când este vorba de a susține un spectacol în fața unei mulțimi de oameni. Avea o relație remarcabilă cu publicul — acesta a fost elementul care l-a făcut un profesionist minunat și motivul pentru care era atât de iubit. A făcut parte din viețile noastre, ale tuturor, și ne va fi foarte dor de el", a mai spus directorul general al BBC.

Bruce Forsyth nu a mai fost văzut în public în ultima vreme, din cauza sănătății sale precare. A fost prea slăbit și nu a putut să asiste la funeraliile bunilor lui prieteni Ronnie Corbett și Terry Wogan în 2016.

În 2015, celebrul prezentator TV a suportat o intervenție medicală complicată din cauza a două anevrisme pe care medicii i le-au descoperit după ce artistul a căzut în locuința lui din Surrey.

După o prezență de 75 de ani pe micile ecrane britanice, Bruce Forsyth a primit în 2012 din partea reprezentanților Guinness World Records titlul de "prezentatorul de sex masculin cu cea mai îndelungată carieră în televiziune".

Starul britanic a fost căsătorit de trei ori și a avut șase copii. A fost înnobilat de regina Elisabeta a-II-a în 2011.