Putin îl îndeamnă pe Macron la „depăşirea neîncrederii reciproce” şi la unirea forţelor în vederea securităţii

Data publicării:
vladimir putin_kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a îndemnat luni pe preşedintele ales Emmanuel Macron la ”depăşirea neîncrederii reciproce” cu scopul de a lupta împreună împotriva ”ameninţării tot mai mari a terorismului şi extremismului violent”, relatează Agerpres.

vladimir putin_kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Cetăţenii francezi au avut încredere în dumneavoastră să conduceţi ţara într-o perioadă dificilă pentru Europa şi întreaga comunitate internaţională”, scrie preşedintele rus într-un mesaj de felicitare făcut public de Kremlin.

În aceste condiţii, este deosebit de important să depăşim neîncrederea reciprocă şi să ne unim forţele în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii internaţionale”, îndeamnă şeful statului rus.

Liderul de la Kremlin se declară pregătit să coopereze cu Macron în mod constructiv într-o serie de probleme, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, citată de The Associated Press.

Franţa critică dur şi exercită presiuni asupra Rusiei din cauza susţinerii pe care Putin i-o acordă omologului său sirian Bashar al-Assad în războiul cvil sirian şi a rolului rus în conflictul armat din estul Ucrainei.

Candidata înfrântă în alegerile prezidenţiale a Frontului Naţional (FN, extremă dreapta) Marine Le Pen a îndemnat în campanie la o consolidare a relaţiei cu Moscova, în timp ce Macron probabil că va menţine presiunile asupra Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri