Sari la conținut

Angela Merkel candidează pentru al patrulea mandat

După săptămâni de speculaţii, a venit în anunţul oficial: Angela Merkel a confirmat în această seară că va candida anul viitor pentru un nou mandat de cancelar, cel de-al patrulea consecutiv. Şefa executivului de la Berlin a spus că e conştientă că viitoarele alegeri vor fi dificile, cu multe provocări. S-a arătat pregătită şi pentru critici, venite atât pe plan intern, cât şi internaţional. Angela Merkel deţine funcţia de cancelar de 11 ani.

 

„M-am gândit la asta o perioadă îndelungată de timp. Decizia (de a candida, n.r.) pentru al patrulea mandat, după 11 ani în funcţie, este orice altceva, dar nu banală”, a spus Angela Merkel.

Scopul meu în politică este să lucrez pentru a ţine ţara unită, să mă asigur că vorbim unul cu altul. Nimeni nu are monopol asupra adevărului. Dar vrem să ne certăm unul cu altul ca democraţi. Asta înseamnă să discutăm, nu să ne urâm, nu să îi înjosim pe alţii sau să îi îndepărtăm”, a adăugat ea.

În vârstă de 62 de ani, actualul cancelar este în funcţie de 11 ani. Mulţi o vad pe Angela Merkel drept un garant al stabilităţii în Europa, mai ales în contextul discuţiilor privind ieşirea marii Britanii din Uniunea Europeană.