Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să nu destabilizeze Republica Moldova

Data publicării:
putin merkel - 6005468-AFP Mediafax Foto-ALEXANDER NEMENOV

Vladimir Putin și Angela Merkel / Foto: Mediafax

Declaraţia intervine pe fondul temerilor că, după anexarea peninsulei Crimeea, Rusia ar avea în vedere o acţiune în regiunea separatistă transnistreană, informează Mediafax. 

Comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul Philip Breedlove, a avertizat duminică, într-o dezbatere la Bruxelles, că Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a „ocupa Transnistria” în cazul în care decidă să facă acest lucru.

„Este absolut suficientă forţă rusă poziţionată la graniţa estică a Ucrainei pentru a ocupa Transnistria dacă se ia o astfel de decizie şi acest lucru este extrem de îngrijorător. Rusia acţionează mult mai mult ca un adversar decât ca un partener”, a afirmat generalul Philip Breedlove.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este „foarte preocupată” de riscurile la adresa securităţii regiunii separatiste, care oficial aparţine Republicii Moldova.

Preşedintele Parlamentului de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis săptămâna trecută o scrisoare Dumei de Stat, în care cere Moscovei să analizeze posibilitatea anexării Trasnistriei la Federaţia Rusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri