Atac antisemit la Paris. Doi frați îmbrăcați în haine tradiționale evreiești au fost bătuți lângă o sinagogă

Data publicării:
MasinaPolitieFranta

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministul de Interne, Bernard Caseneuve, a cerut poliției din Franța să întărească gradul de securitate în zonele frecventate de minoritatea evreiască, potrivit Associated Press.

Cei doi tineri au fost atacați de două persoane duminică seara, când plecau de la sinagogă, potrivit lui Albert Elharrar, președintele Comunității Evreiești din Creteil. Unul dintre ei a suferit răni grave după ce a fost lovit cu un obiect contondent în zona ochilor și va avea nevoie de 10 zile de spitalizare.

Președintele Franței, Francois Hollande, și-a exprimat solidaritatea pentru victimele din Belgia și a condamnat atacul de la Creteil.

Incidentul de astăzi vine după cel de ieri, care a avut loc la Bruxelles, în care patru oameni au fost ucişi, după ce un bărbat a deschis focul în clădirea Muzeului Evreiesc din Bruxelles. Cel puţin douăsprezece persoane au acuzat stări de şoc după atac şi au primit îngrijiri medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri