Atentate la Paris | Ultimul terorist rămas în viață ar fi fost reperat în Anderlecht

Data publicării:
abdeslam salah

Între timp, au apărut noi informaţii şi despre capul reţelei teroriste, Abdelhamid Abaaoud, cel supranumit „creierul” atentatelor din Paris. Potrivit presei din Hexagon, acesta a fost înregistrat de o cameră de supraveghere de la metrou, vinerea trecută, în timp ce atacurile erau în plină desfășurare. Imaginile au fost surprinse la stația de metrou Montreuil, la ora 21:00 GMT (22:00, ora Parisului) precizează jurnaliştii francezi, nu departe de locul în care apoi a fost descoperită una dintre maşinile folosite de către terorişti. Este vorba despre un Seat negru, folosit de comandoul celor trei teroriști care au mitraliat mai multe terase și restaurante.

Din acest comando ar fi făcut parte și Brahim Abdeslam, care în cele din urmă s-a aruncat în aer și ale cărui amprente au fost identificate pe o pușcă de asalt găsită în această mașină.

Din comando ar fi făcut parte și fratele său mai mare, Salah, care este de negăsit de atunci. Foarte probabil el a fugit cu ajutorul a doi presupuși complici, care au fost inculpați în Belgia.

În ceea ce-l privește pe Abdelhamid Abaaud, moartea teroristului de 28 de ani a fost confirmată joi, când Procuratura din Paris a declarat că el este unul dintre cei care au murit în asaltul de la Saint Denis de miercuri noapte.

Acum, serviciile secrete trebuie să dea de urma lui Salah Abdeslam. Presa britanică a prezentat imagini înregistrate vineri de camerele de supraveghere dintr-un bar din Paris, în care un atacator, cel mai probabil Salah Abdeslam trage cu o armă automată în clienţii localului.

Din înregistrare se vede cum mai mulţi clienţi şi angajaţi se aflau într-un mic local parizian din apropierea teatrului Bataclan. Într-o fracţiune de secundă însă, totul parcă explodează. Focurile de armă trase de afară, cu un Kalaşnikov, fac prăpăd. Cioburi zboară la tot pasul, iar cei din local se ascund pe unde pot. O persoană care se afla pe terasa pizzeriei trece prin ploaia de gloanţe şi se adăposteşte în cafenea. Este rănită uşor. A scăpat cu viaţă pentru că atacatorului i s-a blocat arma. De altfel, acesta este norocul tuturor celor care se aflau în acel moment în local. Într-un colţ al ecranului se poate vedea atacatorul, în mijlocul străzii, agitând arma automată. Totul a durat mai puţin de un minut. Din fericire, din această pizzerie nimeni n-a murit. La doar câţiva metri distanţă, cinci oameni au fost ucişi cu sânge rece.

Până acum se ştie că Salah Abdeslam, este singurul atacator în viaţă după atacurile de vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri