Sari la conținut
News Alert

Bilanţ nou în Italia | 14 morţi și 15 dispăruţi

Creşte bilanţul negru al tragediei de săptămâna trecută din Italia, unde o avalanşă a îngropat un hotel din Pescara. 14 oameni au murit şi în continuare nu se ştie nimic despre alţi 15. Operaţiuniile de salvare se desfăşoară contracronometru. Se caută încă supravieţuitori, deşi sunt şanse minime ca cineva să mai fie în viaţă sub zăpadă. Autorităţile italiene au deschis şi o anchetă pentru a afla cine se face vinovat de moartea atâtor oameni, relatează Digi24.

Actualizare. Luptă contra cronometru în Italia pentru găsirea altor supravieţuitori ai avalanşei de săptămâna trecută. Pompierii au lucrat toată noaptea la locul dezastrului, însă au scos la suprafaţă doar trupuri fără suflare. Un nou bilanţ indică acum 14 morţi, în vreme ce alţi 15 de oameni sunt încă daţi dispăruţi.

Procurorii italieni au demarat o anchetă pentru neglijenţă criminală după ce în presă au apărut informaţii că administratorul hotelului a vrut să evacueze turiştii şi personalul, dar n-a primit niciun ajutor. El ar fi trimis un e-mail către autorităţile locale cu 10 ore înainte de producerea avalanşei, în care povestea că toate drumurile de acces sunt blocate din cauza ninsorilor şi liniile telefonice nu funcţionează.

"Clienţii sunt terorizaţi de seria de cutremure şi sunt hotărâţi să stea afară, să petreacă noaptea în maşini. Am făcut totul să-i calmăm. Ei nu pot pleca din zonă, pentru că drumul este blocat. (...) Vă rugăm să dispuneţi o intervenţie de urgenţă." sursa: corriere.it, e-mail Bruno Di Tommaso, administratorul hotelului Rigopiano

Nimeni nu a răspuns apelului disperat.

„Fiul meu m-a sunat la 13:30 şi mi-a spus că au reuşit să dea zăpada de pe maşină, să pună lanţurile şi că sunt gata să se întoarcă acasă. Apoi, pe la ora 15:00, el a sunat-o pe soţia mea şi i-a spus: Mamă, nu cred că reuşim să ne întoarcem pentru că persoanele care trebuiau să deszăpezească nu s-au deranjat să vină,” a povestit Alessio Feniello, tatăl unui bărbat mort în avalanşă.

După câteva ore de la această convorbire, 120.000 de tone de zăpadă au lovit clădirea, cu o viteză de 100 de kilometri pe oră. Cei care au supravieţuit dezastrului au trăit momente pe care nu le vor putea uita niciodată.

„Am vorbit cu prietena fiului meu. Mi-a spus că atunci când s-a întâmplat, ei stăteau aproape de şemineu, pe canapea şi impactul i-a aruncat lângă foc. Apoi, când totul s-a calmat, a folosit lanterna de la mobil şi a văzut braţul fiului meu. L-a strigat, dar el nu a răspuns, îl auzea cum gemea,” a spus Alessio Feniello, tatăl unui bărbat mort în avalanşă.

La aproape o săptămână de la tragedie, echipele de salvare continuă căutările. Mai ales că sunt încăperi ale hotelului unde nu au reuşit până acum să ajungă.

Datorită acestor eforturi, trei căţei au fost salvaţi, după ce au stat cinci zile sub nămeţi.

Pe aceeași temă