Bilanț în creștere. 284 de morţi în accidentul de mină din Turcia

Data publicării:
accident mina turcia

Demonstraţiile antiguvernamentale de la Istanbul s-au transformat în ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine. Protestatarii au aruncat cu petarde şi sticle incendiare în poliţişti, iar aceştia au ripostat cu gaze lacrimogene.

În acest timp, la mina din oraşul Soma, echipale de salvare continuă căutările pentru găsirea unor eventuali supravieţuitori. Rudele celor rămaşi în subteran aşteaptă de zeci de ore o veste despre cei dispăruţi.

„Aştept veşti despre fratele meu. Nu am auzit nimic de peste 30 de ore. Este omeneşte aşa ceva? Îl aştept de ore, viu sau mort, trebuiau să îl scoată până acum”, a spus una dintre rude.

Misiunea echipelor de salvare este foarte dificilă din cauza fumului şi a dioxidului de carbon din mină.

„Câţiva dintre colegii noştri s-au intoxicat cu fum. Nu putem intra în unele galerii până când nu se elimină gazele toxice. Din această cauză sunt întârzieri”, a spus un membru al echipelor de salvare.

Ieri, în Soma, au fost înmormântate cele mai multe dintre victimele accidentului minier. La ceremoniile funerare au participat mii de localnici, rude şi prieteni ale celor dispăruţi, dar şi persoane venite din alte părţi ale ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri