Boris Johnson: Vom fi mai deschiși față de imigranții africani și încheiem tratamentul preferențial față de cei europeni

Data publicării:
Prime Minister Boris Johnson Hosts UK-Africa Investment Summit
FOTO: Guliver/ Getty Images

Premierul britanic Boris Johnson le-a promis liderilor africani veniţi la Londra, la o conferinţă pe teme economice, că Regatul Unit va fi mai deschis faţă de imigranţii africani după Brexit, când se va încheia tratamentul preferenţial faţă de imigranţii europeni, scrie Agerpres.

Vorbind în faţa a numeroşi şefi de stat africani, printre care preşedintele egiptean Abdul Fattah al-Sissi şi cel kenyan Uhuru Kenyatta, şeful executivului de la Londra şi-a exprimat voinţa de a face din Regatul Unit un investitor major în Africa.

Johnson a subliniat că ieşirea Regatului Unit din UE la sfârşitul acestei luni va marca şi sfârşitul tratamentului preferenţial pentru imigranţii europeni veniţi să muncească în această ţară.

''Sistemul nostru (de imigraţie) devine mai just şi echitabil faţă de prietenii şi partenerii noştri din lumea întreagă şi va trata oamenii la fel, indiferent de unde vin'', a indicat premierul britanic. ''Punând oamenii înaintea paşaportului lor, vom fi în măsură să atragem cele mai bune talente'', a adăugat el.

Organizat cu două săptămâni înaintea ieşirii Regatului Unit din UE, de la acest summit cu invitaţi lideri africani se aşteaptă anunţarea încheierii unor acorduri comerciale între companii britanice şi africane estimate la circa 6,5 miliarde de lire sterline (circa 7,6 miliarde de euro).

Pe de altă parte, în contextul organizării de către Regatul Unit a summitului asupra schimbărilor climatice COP26, la sfârşitul anului la Glasgow, Boris Johnson a anunţat o schimbare a strategiei de investiţii pentru a contribui la combaterea schimbărilor climatice.

''Nu are sens ca Regatul Unit să diminueze cantitatea de cărbune pe care o consumăm'' dacă astfel sunt încurajate state africane să folosească mai mult cărbune, a estimat el. ''Toţi respirăm acelaşi aer, trăim sub acelaşi cer. Când emisiile de carbon cresc şi planeta se încălzeşte, noi toţi suferim'', a argumentat Johnson.

''Niciun cent al contribuabililor britanici nu va mai fi investit direct în extracţia de cărbune sau în arderea acestuia pentru a produce electricitate. Ne vom concentra în schimb pe susţinerea tranziţiei către alternative cu puţin sau zero carbon'', promite premierul britanic.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai...
Digi FM
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de...
Pro FM
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram
Film Now
Josh Hartnett, despre sfatul „inutil” pe care l-a primit de la colegul din „Oppenheimer”, Mat Damon...
Adevarul
Motivul pentru care Donald Trump refuză o dezbatere faţă în faţă cu Kamala Harris
Newsweek
România lansează la apă o navă de logistică pentru un grup de luptă al Olandei. Costă 375.000.000 €
Digi FM
Radu Ștefan Bănică și-a găsit mașina vandalizată: „Am văzut că e înclinată într-o parte, a fost un cuțit...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei...
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Film Now
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă...
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein a fost transferat din închisoare în spital. Producătorul de la Hollywood are COVID-19 şi...