Sari la conținut
News Alert

Brazilia şi Argentina sunt gata să crească exporturile de carne în Rusia

 

Brazilia, cel mai mare exportator de pui la nivel mondial, este gata să crească exporturile în Rusia cu 150.000 de tone, de la 60.000 de tone în prezent, transmite RIA Novosti, citat de Mediafax.

Circa 20 de producători de carne de pui din Brazilia au primit licenţă de aprovizionare a Rusiei, iar numărul acestora va continua să crească, a adăugat Turra.

Guvernul brazilian a anunţat deja marţi că intenţionează să crească livrările de carne, produse din carne şi lactate în Rusia.

Producătorii argentinieni de carne şi-au exprimat anterior interesul să majoreze exporturile în Rusia, în urma anunţului preşedintelui Vladimir Putin de restricţionare a importurilor din statele care au impus sancţiuni Rusiei din cauza implicării în criza ucraineană.

„Piaţa rusă a fost întotdeauna interesantă pentru Argentina. Singurul factor negativ pentru industria argentiniană este că există restricţii pentru exporturi impuse de guvernul ţării”, a declarat Miguel Schiariti, şeful Camerei pentru industria cărnii şi comerţ a Argentinei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri guvernului de la Moscova să redacteze o listă cu produse interzise, agricole şi alimentare, pentru o perioadă de un an, provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei.

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunţat joi că Rusia a decretat o "interdicţie totală" pentru majoritatea produselor alimentare provenind din ţările europene şi din Statele Unite, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei. Această interdicţie se referă vită, porc, pasăre, peşte, brânză, lapte, legume şi fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia.

Autoritatea sanitar-veterinară Rosselkhoznadzor va organiza joi consultări cu reprezentanţii mai multor state latino-americane, între care Ecuador, Brazil, Chile and Argentina, pentru a discuta creşterea exporturilor de alimente ale acestora în Rusia.