Cadou din România pentru prinţul George al Marii Britanii

Data publicării:
kate will si copilul-1

Prinţul George va avea astăzi cea de-a doua apariţie publică, de la venirea sa pe lume, pe 22 iulie. În contrast cu naşterea micuţului, mediatizată în întreaga lume, botezul va fi rezervat familiei şi rudelor apropiate.

William şi Kate se abat astfel de la tradiţia regală şi dovedesc că sunt nişte părinţi moderni. Anterior, ei au mai anunţat că naşii micului prinţ vor fi şase buni prieteni, fără rang de nobilitate. Ducele şi Ducesa de Cambridge au ales pentru botez capela St. James, un loc plin de semnificaţii.

Trupul Dianei a fost depus aici, la Palatul Saint James, înainte de funeralii, şi cred că acesta a fost un element decisiv. Şi tot aici Kate a primit comuniunea, în urmă cu ceva timp”, spune Penny Junor, biograf al Casei Regale.

Presa britanică mai scrie că prinţul Harry, fratele tatălui, şi Pippa Middleton, sora mamei, se numără printre cei şase naşi ai micului prinţ George.

60 de invitaţi vor fi prezenţi la ceremonia care va dura 45 de minute şi care nu va fi transmisă în direct, aşa cum a fost nunta prinţului William cu Kate. Fotografiile oficiale de la botez vor fi publicate după încheierea evenimentului.

Ei înţeleg că este foarte important ca lumea să fie interesată de George şi să-l poată vedea, pentru că, dacă publicul nu se mai interesează de el sau de familia regală, atunci familia regală îşi poate face bagajele”, spune Penny Junor.

Cu ocazia botezului regal, în Marea Britanie vor fi lansate nouă monede speciale. Una dintre ele este bătută în platină şi valorează 50.000 de lire sterline.

Viitorul moştenitor al tronului va primi şi din România un cadou special. Contele Kalnoky a anunţat că îi va dărui o pajişte cu flori sălbatice în inima Transilvaniei. Îndrăgostit de natură, contele speră să atragă astfel atenţia lumii întregi asupra speciilor rare de flori sălbatice care cresc pe dealurile României. Darul va fi, cu siguranță, şi pe placul prinţului Charles, bunicul micului prinţ, a cărui pasiune pentru Transilvania este deja de notorietate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri