Camera Comunelor a aprobat proiectul de lege care previne ieșirea Marii Britanii din UE fără Acord

Data actualizării: Data publicării:
boris johnson cu o mana in barbie
Boris Johnson spune că Regatul Unit s-a descurcat mai bine decât UE cu campania de vaccinare. Foto: GettyImages

Camera Comunelor din Marea Britanie a adoptat miercuri seară, în fază finală, legea care cere amânarea Brexit-ului, dându-i o nouă lovitură premierului Boris Johnson, pentru a împiedica o ieşire fără acord din UE la 31 octombrie.

ACTUALIZARE. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus, miercuri seară, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord. Camera Comunelor poate convoca alegeri anticipate cu o majoritate de două-treimi, ceea ce s-ar putea întâmpla, întrucât și opoziției îi convine, aparent, perspectiva unor alegeri anticipate.


Actul normativ a fost adoptat cu 327 de voturi 'pentru' şi 299 'împotrivă' în a treia şi ultimă lectură, precizează Agerpres.

Actul normativ va ajunge acum în Camera Lorzilor, unde urmează să fie dezbătut probabil timp de mai multe zile.

Premierul Boris Johnson a reacţionat imediat şi a spus că actul normativ pune efectiv capăt negocierilor privind Brexit-ul.

El a mai declarat că legea adoptată îl forţează pe premier să capituleze în negocierile cu UE şi că privează Marea Britanie de dreptul de a decide cât de mult ar trebui să stea în UE.

Johnson a declarat totodată că guvernul nu poate funcţiona dacă parlamentul refuză să adopte ceea ce el propune. El a spus de asemenea că trebuie să aibă loc alegeri anticipate la 15 octombrie.

Dacă legea va fi adoptată și de Camera Lorzilor, Johnsonva fi obligat să ceară o nouă amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri