Căutări dramatice ale persoanelor dispărute în masiva alunecare de teren din Norvegia. Suedia a trimis în ajutor o echipă de salvatori

Data publicării:
Alunecare de teren masivă în Norvegia
Alunecare de teren masivă în Norvegia. FOTO: Twitter

Autorităţile din Norvegia încearcă să dea de urma celor 12 persoane dispărute după masiva alunecare de teren. Printre dispăruți se află și copii, a transmis poliția.

Operaţiunea de salvare a devenit tot mai dificilă din cauza ninsorii.

Coordonatorul echipei de salvare Roger Pettersen încearcă să dea de urma dispăruților cu ajutorul unui dispozitiv de captare a undelor emise de telefoanele mobile ale celor dispăruţi. El le-a transmis rudelor să aibă încredere în autorităţi şi să nu sune pe aceste mobile pentru a nu le consuma bateria, potrivit norwaytoday.info.

Alunecarea de teren s-a produs într-o zonă rezidenţială din municipalitatea Gjerdrum, aflată la aproximativ 30 kilometri nord de capitala Oslo. În fotografiile realizate la faţa locului se poate vedea un crater de dimensiuni mari, cu clădiri distruse la bază şi altele rămase atârnând pe marginile sale.

Circa 700 de persoane au fost până în prezent evacuate din zonă, a declarat poliţia.

Persoanele dispărute locuiau în casele aflate în centrul zonei unde s-a produs alunecarea de teren, însă pe moment nu se ştie dacă acestea au fost prinse sub dărâmături, erau plecate când a survenit catastrofa sau au reuşit să scape, a precizat poliţia.

"Clădirile și structurile s-au prăbușit. Am primit mesaje de la oameni disperați care au sunat la numărul de urgență al poliției ... Există rapoarte dramatice, iar incidentul este extrem de grav", a declarat Roger Pettersen.

O echipă suedeză de criză a fost trimisă la Gjerdrum pentru a ajuta la căutarea persoanelor dispărute în zonă, relatează ziarul Aftonbladet.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri