Cei mai mulți europeni care trăiesc singuri se află în nordul UE. Unde sunt cele mai mici procente

Data publicării:
Mature businessman using phone in home office looking through window
Foto: Getty Images

Procentul persoanelor din ţările nordice, Germania şi unele state baltice care trăiesc singure este mai mare comparativ cu cel al locuitorilor din alte regiuni ale Uniunii Europene (UE), conform unei analize a datelor Eurostat realizată de Biroul Federal de Statistică al Germaniei, transmite miercuri agenţia DPA, preluată de Agerpres. 

Peste un sfert dintre locuitorii din Finlanda (25,4%) trăiesc singuri, cel mai mare procent din UE. Urmează Suedia (23,5%), Danemarca (23,2%), Lituania (22,7%) şi Estonia (21,8%). 

În Germania, 20,1% dintre persoane trăiau singure anul trecut. Cifra a crescut constant în ultimele decenii, în cea mai mare economie a Europei numărul gospodăriilor cu un singur membru crescând de peste două ori comparativ cu anii ‘50, conform analizei Biroului Federal de Statistică al ţării. 

Procentul persoanelor care trăiesc singure este deosebit de redus în Slovacia (3,1%), aceasta fiind urmată de Cipru (8,0%), Polonia (8,5%), Croaţia (9,6%) şi Portugalia (9,9%). 

Potrivit datelor Eurostat, în majoritatea ţărilor UE, mai multe femei trăiesc singure comparativ cu bărbaţii. Anul trecut, aproximativ 55% dintre persoanele care trăiau singure în UE erau femei. 

În plus, este de peste două ori mai probabil ca persoanele în vârstă comparativ cu populaţia generală.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri