Cod galben de ploi masive și furtuni pentru mai multe zone din Spania. Avertizare MAE

Data publicării:
Several people hold an umbrella while it rains, on July 26, 2021, in Valencia, Valencian Community, (Spain)
Autoritățile au emis avertizare de vreme rea pentru mai multe zone din Spania. Foto: Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că Agenţia Meteorologică Spaniolă a emis un cod galben de precipitaţii abundente şi furtuni pentru mai multe zone din țară, valabil marţi şi miercuri.

Marţi 

  • cod galben de precipitaţii abundente pentru comunităţile Aragon, Castilla - La Mancha şi Catalonia
  • cod galben de furtuni pentru comunităţile Aragon, Castilla y Leon, Castilla - La Mancha, Catalonia şi Comunitatea Valenciană, potrivit unui comunicat MAE.

Miercuri

  • cod galben de precipitaţii abundente pentru comunităţile Madrid, Aragon, Castilla y Leon, Castilla - La Mancha, Extremadura şi Navarra
  • cod galben de furtuni pentru comunităţile Madrid, Andalucia, Aragon, Asturias, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla - La Mancha, Extremadura, Galicia, Murcia, Navarra, Ţara Bascilor şi La Rioja.

Ministerul de Externe reiterează recomandarea ca cetăţenii români să consulte în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole.

De asemenea, în caz de urgenţă, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autorităţile competente, apelând numărul de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de regiune: Secţia consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: +34669362202, Consulatul General Barcelona: +34661547853, Consulatul General Sevilla: +34648212169, Consulatul General Bilbao: +34608956278, Consulatul Castellon de la Plana: +34677842467, Consulatul Ciudad Real: +34609513790, Consulatul Zaragoza: +34663814474, Consulatul Almeria: +34682733408.

MAE recomandă consultarea paginilor www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos, madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri