Codul secret prin care va fi anunțată moartea Reginei Elisabeta a II-a

Data publicării:
New Image Of The Queen By Mary McCartney Released
Foto: Gulliver/GettyImages

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și, la cei 91 de ani ai săi, încă participă la evenimente și are o viață socială activă. Însă Palatul Buckingham are un plan bine pus la punct pentru scenariul în care starea de sănătate a reginei s-ar înrăutăți brusc, relatează The Guardian.

New Image Of The Queen By Mary McCartney Released
Foto: Gulliver/GettyImages

Publicația britanică a dezvăluit că există un cod secret prin care Palatul Buckingham va informa premierul Marii Britanii și autoritățile despre moartea reginei. „A căzut London Bridge” este mesajul pe care palatul îl va transmite pe liniile telefonice securizate, pentru a alerta autoritățile și a pune în mișcare ceremoniile pentru funeralii, fără a anunța însă oficial moartea monarhului întregii țari.

Vestea va fi transmisă apoi de către Foreign Office Global Response Centre, situat la o adresă secretă din Londra, către guvernele a 15 state din afara Marii Britanii, care se află și ele sub conducerea Reginei Elisabeta a II-a, și spre alte 36 de nații pentru care regina reprezintă în continuare un simbol important.

Guvernatorii, ambasadorii, premierii vor fi primii care vor afla informația. Totuși, nu va mai dura la fel de mult ca la moartea regelui George al V-lea sau ca la moartea Prințesei Diana pentru ca publicul să afle vestea. Dacă până acum BBC era prima entitate de media care primea veștile din partea Palatului Buckingham, acum va fi dificil ca o astfel de informație să fie ținută secretă prea mult timp, observă analiștii de la The Guardian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri